Opiskelu

Opiskeluun ja opiskelun aikaiseen elämään liittyy monia asioita. Ensimmäinen ja merkittävin askel kohti opiskeluja tehdään jo yläkoulussa, kun mietittäväksi tulee koulun jälkeiset opinnot. Aina sen peruskoulun jälkeisen koulutusvalinnan teko ei ole helppo, mutta valinnan tekemisessä auttaa se, kun itse tietää mistä tykkää, mikä kiinnostaa, mistä unelmoi ja mikä tuntuu luontevalta. Valintoja pohdittaessa kannattaa kääntyä yläkoulun opon puoleen ja pyöritellä eri vaihtoehtoja. Lisäksi netistä löytyy paljon eri ammatteja ja eri koulutuksia esitteleviä sivustoja.

Opiskelu esimerkiksi aikuisopistossa on erittäin hyvä vaihtoehto 20 vuotta täyttäneille nuorille, jos työpaikkaa ei ole löytynyt ja haluaa käyttää kuitenkin ajan hyödyllisesti.

Ammattiopistosta vastavalmistuneille on myös hyvä vaihtoehto jatkaa opiskeluja muualla mikäli kohtuullisessa ajassa työpaikkaa ei ole löytynyt.

Koulutusvalintoihin liittyvissä asioissa voit kääntyä seuraavien henkilöiden puoWP_20160317_11_46_48_Proleen:
Marko Seppä, Yläkoulun opo, puh. 014-2673015 (peruskoululaiset)
Jaana Strömberg, Etsivän työn ohjaaja, puh. 014-2673164 (työttömät, vastavalmistuneet, perustutkintoa vailla olevat)

Jos opiskelut jostain syystä tökkii, eivätkä opinnot etene ota yhteyttä oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan tai kuraattoriin. Voit myös ottaa yhteyttä Petäjäveden etsivän työn ohjaajaan, niin katsotaan millaisin keinoin opiskelua voisi jatkaa, vaihtoehtoja löytyy useita!

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevan lomakkeen kautta asioissa jotka liittyvät opiskeluun tai opiskelun aikaiseen elämään: koulunkäynti tökkii, toimeentulo heikkoa tms. Sähköposti ohjautuu etsivän työn ohjaajalle ja nuorten aikuisten sosiaalityöstä vastaavalle sosiaalityöntekijälle.