Miksi kannattaa opiskella?

Koulutetut ihmiset osaavat hankkia tietoa, osallistua yhteiseen päätöksentekoon, hankkia työssä tarvittavaa ammattitaitoa ja huolehtia hyvinvoinnistaan. Koulutus lisää ihmisen elämänhallintaa ja uskoa tulevaisuuteen.

Opiskelu antaa mahdollisuuksia kehittää itseään ja ajattelukykyään. Usein ei myöskään tule ajatelleeksi, että koulutus edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Kouluttautumisen kautta saatava ammattipätevyys ja sen kautta työn hankkiminen tuovat mielekästä sisältöä ja tekemistä elämään. Aluksi ajatus siitä, että olisi vain kotona ”hengailemassa” saattaa tuntua mukavalta, mutta todennäköisesti huomaisit äkkiä, kuinka tylsää se todellisuudessa olisikaan. Opiskelun ohessa ja työelämässä luodaan myös uusia sosiaalisia suhteita ja kontakteja, jotka rikastuttavat elämääsi.

Jatko-opiskelupaikkaa valitessasi joudut pohtimaan, mitä haluaisit tehdä työksesi. Tämä pohdinta ja valinta kannattaa aloittaa siltä pohjalta, mikä sinua tuntuu kiinnostavan. Työelämässä ollaan kaiken valmistumisen ja opiskelun jälkeen monta kymmentä vuotta ennen eläkkeelle jäämistä, joten on tärkeää, että viihtyisit työssäsi.

On tärkeää, että peruskoulun jälkeen tulee hankittua jokin perustutkinto, siitä huolimatta, että ala ei välttämättä tunnu ihan omalta. Perustutkinnon hankkiminen on tärkeää jo toimeentulon kannalta ja se on myös osoitus itselle siitä, että pystyy viemään asiat loppuun. Opintojen jälkeen aikaa on hankkia vaikka kuinka monta uutta ammattia.